O Young MBSA | NETWORKING, SETKÁNÍ | Proběhlé akce FOTO | Aktuality | Rozhovory | " ... v souvislostech" | YMBSA ve světě | Členství | Kontakt |
Děkujeme za přízeň v uplynulém roce a letech. Věříme, že i v příštím roce budou příležitosti ke společným setkáním, ať už v rámci platformy YMBSA, nebo..
CO SI VLADIMÍR FRANZ MYSLÍ o české hymně, o bulváru, o naší společnosti? Jak hodnotí současnou situaci? Jak vzpomíná na svou kandidaturu a prezidentské klání? Jak..
Co si myslí o bulváru? Proč nemá rád počítač? Co se mu podařilo vytvořit letos v ateliéru? Co ho čeká v nejbližší době?
Je to dva roky ode dne, kdy hned dvacet osobností kandidovalo na post prezidenta České republiky v první přímé volbě. Do souboje nakonec prošlo pouze devět z nich. Petici..
Praha, 11. března 2013, aktualizováno 5. dubna - Už ve čtvrtek 11.4. od 18 hod. se YMBSA setká s odborníkem na gastronomii ROMANEM VAŇKEM, tvůrcem sledovaného Pekla na talíři, spoluautorem a autorem několika kuchařských knih, autorem odborných kuchařských DVD a mnoha článků a příspěvků o gastronomii. Jeho nadšení pro kvalitní potraviny a snaha pozvednout gastronomii jsou strhující.
Budete u toho?? Neotálejte s registracemi, k dispozici jsou POSLEDNÍ MÍSTA!!! :-)
Program: neformální moderovaná diskuse s prostorem pro dotazy, networking. |
Roman Vaněk (1969), vystudoval výtvarnou školu v Praze. Podílel se na založení Studentských listů. U novin a výtvarna ale nezůstal, začal se živit podnikáním. V roce 1993 začínal dovozem obuvi z Brazílie, v roce 1996 založil se svou partnerskou firmou v Brazílii společnost, která dodnes zastupuje přední brazilské výrobce obuvi po celé Evropě. Osud ho však směroval k jeho největší lásce – gastronomii.
Zájem o kulinářství v něm dřímal odmalička. Postupně se mu otevřely dveře do nejlepších vinařství v Brazílii a založil i společnost zabývající se dovozem brazilských vín. Na svých cestách ochutnal cizokrajné speciality, navštívil stovky restaurací u nás i v zahraničí, mohl tak poznávat a srovnávat. Měl navíc to štěstí, že se začal přátelit s významnými šéfkuchaři v České republice i v zahraničí, díky nimž začal chápat základy profesionální gastronomie. Absolvoval kulinářské stáže doma i v zahraničí. Svoji gastronomickou vášeň korunoval založením Pražského kulinářského institutu, který navazuje na dobrou gastronomickou tradici první republiky či na populární lekce vaření Viléma Vrabce.
Je znalcem gastronomie, surovin a velkým strážcem jejich kvality. Snaží se znovu probudit gastronomii v Čechách z její letargie. Je autorem a spoluautorem několika kuchařských knih, autorem odborných kuchařských DVD a mnoha článků o gastronomii...