českyčesky  |  englishenglish

Aktuality

PF 2019

Děkujeme za přízeň a podporu. Věříme, že i v příštím roce pro vás budou setkání platformy YMBSA inspirativní a podnětné. Těšíme se na viděnou!

Vladimíra Franze budou opravovat jako Národní divadlo: Chystá se na rekonstrukci tetování

CO SI VLADIMÍR FRANZ MYSLÍ o české hymně, o bulváru, o naší společnosti? Jak hodnotí současnou situaci? Jak vzpomíná na svou kandidaturu a prezidentské klání? Jak..

LISTOPADOVÝ HOST YMBSA VLADIMÍR FRANZ NEJEN O BULVÁRU

Co si myslí o bulváru? Proč nemá rád počítač? Co se mu podařilo vytvořit letos v ateliéru? Co ho čeká v nejbližší době?

LISTOPADOVÝ HOST YMBSA VLADIMÍR FRANZ O PREZIDENTSKÉ VOLBĚ.

Je to dva roky ode dne, kdy hned dvacet osobností kandidovalo na post prezidenta České republiky v první přímé volbě. Do souboje nakonec prošlo pouze devět z nich. Petici..

networkingová akce - přední astronomové, Štefánikova hvězdárna

Zajímavé odkazy

network reporter

info banka

mbsa journal

soutěžní bulletin

foto galerie

Šéf na grilu s Davidem Šaškem!


Praha, 21. května 2012 - Jste-li příznivci pořadu Šéf na grilu Zdeňka Pohlreicha, nenechte si ujít zejména první díl druhé série s podtitulem Vaření pro kamarády, který odvysílá Prima family už v pondělí 21. května od 21.20 hod.

A cože má pořad společného s Young MBSA? Davida Šaška! :)

 

V tomto dílu se totiž na „velkého“ šéfa přijdou podívat jeho mladší kolegové a také pedagogové, kterým vděčí za pevné základy toho, co se naučil. Pohlreich s humorem i kapkou nostalgie zavzpomíná… a pomoci s přípravou a konzumací mu přijdou ti, kterým vděčí za základy kulinářské abecedy, ale také mladší kolegové, které zase něco přiučil on... 

 

 

Zdeněk Pohlreich jej označil za kuchaře, jehož kulinářských kvalit si váží. Člen Young MBSA, šéfkuchař David Šašek, svou virtuozitu předvádí v restauraci CODA hotelu Aria

Foto: archiv hotelu Aria/restaurace CODA

 

Od 12 let pomáhal a přímo se účastnil vaření v profesionální kuchyni penzionu svého otce v Pístině u Stráže nad Nežárkou pod vedením zkušených kuchařů.
Po ukončení kuchařské školy odešel do předních pražských pětihvězdičkových hotelů a restaurací, které byly v té době zárukou kvality a špičkové práce těch nejlepších tuzemských i zahraničních šéfkuchařů. Další zkušenosti dále rozvíjel třeba v luxusní tří rozetové restauraci hotelu Ballynahinch Castle v západním Irsku, kde pracoval na pozici Second Sous Chef. 
Měl příležitost spolupráce a konzultací se šéfkuchařem Laurentem Grasem, který pracoval jako Chef de Cuisine pro takové veličiny gastronomie, jako jsou Alaina Ducasse, Guy Savoy a další).

Nyní pracuje v restauraci CODA hudebního hotelu ARIA. Je odpůrcem polotovarů a jakýchkoli instantních pokrmů. 
Nezapomíná ani na nové moderní technologie vaření např.Sous Vide Cooking. Devadesát procent mas připravuje v CODĚ touto metodou, jejímž výsledkem je křehké, šťavnaté maso s vynikající chutí.

Se svým týmem připravuje domácí českou a mezinárodní kuchyni, která je postavená na tradičních základech a jednoduchosti.

Hlavním artiklem jsou kvalitní čerstvé, sezónní, převážně tuzemské suroviny a BIO potraviny.

Chloubou kuchyně je i sorbet z květů pampelišek s pomerančovou pěnou                                             Foto: archiv hotelu Aria/restaurace CODA

 

ROZHOVOR S DAVIDEM A DAVIDŮV RECEPT NAJDETE na webu YMBSA v sekci Rozhovory

 

 

1x1px

Vyhledávání

hledej

Staňte se členem

Staňte se členem-podmínky člentsví

Spolupracujeme s

bowling

setkání a networking - Manažer roku Z. Frolík, Linet
1x1px
Young MBSA - mladí lidé v oblasti managementu, podnikání, vědy, sportu a umění
© copyright Young MBSA | redakční systém Atlantic